ZOOM telepítése, használata

zoom_ikonZoom szoftver telepítése, használata.

Webináriumaink, online konferenciáink, előadásaink megtartására a ZOOM nevű szoftvert használjuk. Az alábbiakban segítséget szeretnénk nyújtani abban, hogy ha még nincs a gépeden, akkor hogyan telepítsd, (szerencsére pár egyszerű lépéssel kivitelezhető) Illetve hogyan használd, hogy a lehető legjobban tudjunk együttműködni.

 

  1. Telepítési információk (asztali gépre)

Alapvetően kétféle ember létezik, aki már használt ZOOM szoftvert és aki nem 🙂  Ha az előbbibe tartozol akkor most ugorj a 2. pontra.

Haladó next-next-next-finish versenyzőinknek az egyszerű telepítési útmutatónk a következő: Mindig nyomd meg a igen/kék gombot – és már kész is vagy!

Mindenki másnak pedig nézzük, hogyan lehet telepíteni a számítógépre ezt az alkalmazást. Letöltheted saját magad is a zoom.us oldalról, vagy a kapott webináriumi meghívódban a „join meeting” linkre klikkelve is felajánlja, hogy töltsd le a gépedre. Ez lehet automatikus, de lehet rákérdez a böngésződ, akkor engedélyezd neki. A letöltés engedélyezésének helye böngészőként eltérhet, a google chrome például a bal alsó sarokba rakja a firefox jobboldalt felülre. Miután megnyomtad a mentés gombot, el kell indítanod az telepítő alkalmazást, aminek a helyét, hogy hová kattints, szép nagy narancssárga nyíllal jelzi a ZOOM, úgyhogy kattints rá szépen.

1_letoltes

Már kezd is betölteni a rendszer, ez maximum pár másodpercet vehet igénybe.

2_betoltes

Előfordulhat, hogy a vírusirtó vagy a tűzfal engedélyt kér, hogy futni tudjon a szoftver, ez esetben engedélyezd, nyomd meg az igen gombot. (Engedélyezi, hogy ez az alkalmazás módosításokat hajtson végre az eszközön?)

Innentől már nincs más dolgod, mint elfogadni a felhasználási feltételeket (i agree), Megadni a nevedet (Your name: mások ezt fogják látni belőled, ne vicceskedjük el) és a kék Join gombra kattintva be is kerülsz a webinárium „várakozó szobájába”. Ha webinárium jelszóval védett azt is itt tudod majd megadni. Már telepített ZOOM esetén itt jelenik meg a kérdés, hogy megnyithatja-e az alkalmazást, itt az igen gombot válasszuk, hiába a mégsem a kék 🙂 Ha minden jól ment akkor lenti képet látod (vagy valami hasonlót 😉 Itt már tesztelheted a hangbeállításokat is.

várakozó_szoba

Miután a webinárium „főnöke” a host beenged még egy dolgod lesz a használat előtt, hogy (ha még nem állítottad be) megadd milyen audio feltételekkel rendelkezel, ha nem tudod, akkor nyomd meg a kék, join computer audio gombot. Készen is vagyunk.

join audio