Külső értékelés

A szervezetek akik még a 2019. 12. 31-én hatályos Felnőttképzési törvény szerint az átmeneti hatály alapján végzik a tevékenységüket (azaz képzési körök alapján A-B-C körben indítanak, vagy folytatnak még képzési tevékenységet, kétévente kötelező külső értékelésen kell részt venniük. Az EDUCERT Kft. azon 9 szervezet között van, akik rendelkeznek a külső értékelési jogosultsággal.

Részletes tájékoztató a kulsoertekeles.hu weboldalunkon elérhető.

PROAKTIVITÁS
0%
SZAKMAISÁG
0%
TAPASZTALAT
0%
SZERVEZETI ÁTVILÁGÍTÁS
0%

KÜLSŐ ÉRTÉKELÉSI AJÁNLAT KÉRÉSE

5 FŐ SZEMPONT A KÜLSŐ ÉRTÉKELÉSNÉL 

  • Gyakorlat és tapasztalat: A legfontosabb paraméter a választásnál. Hogyan is várhatnánk el, hogy a külső értékelő jól végezze a szervezet átvilágítását, ha maga nem gyakorlott a külső értékelési tevékenység lebonyolításában, vagy nem ismeri tökéletesen (kiemelve a gyakorlati oldalt) a felnőttképzési sajátosságokat. Az EDUCERT Kft. tapasztalati oldalról érkezik, a külső értékelésen kívül is a fő tevékenységünk a felnőttképzők működésének segítésére irányul, legyen az programfejlesztés, engedélyezési eljárások lebonyolítása, képzési adminisztráció, vagy szervezeti, minőségirányítási fejlesztések. Több mint 300 külső értékelést végeztünk az elmúlt 5 évben.
  • Minőségbiztosítás: A keretrendszernek megfelelő működés elképzelhetetlen gyakorlatban is működtetett minőségbiztosítási rendszer nélkül. Saját fejlesztésünk, az EDC:PRO felnőttképzési minőségbiztosítási rendszer (valószínűleg) a leggyakrabban használt rendszer a képző intézmények körében, több mint 250 felhasználóval.
  • Ár: A megbízási díj még nem minden, 10-30e forintos árkülönbség a két évre levetítve havi ~ 1000 forintos többletkiadást (vagy spórolást) jelenthet, nem érdemes az árat első szempontként kiemelni, nem is beszélve arról, hogy a piaci átlagárhoz képest sokkal alacsonyabb ajánlatok jellemzően valamilyen szolgáltatásbeli hiányt is jeleznek, itt sincs ez másként mint az élet más területein.
  • Segítséget jelent-e a külső értékelő jelenléte?  Az értékelés csak akkor lehet eredményes, ha segítséget nyújt a képzőnek, hogyan kell a törvényi előírásoknak megfelelően működnie. Hibákat feltárni és tényeket megállapítani sem könnyű, de megoldási irányok, vagy javaslatok nélkül az értékelés csak félkarú óriás. Mi tudjuk a jellemző megoldásokat is, és beleértjük az értékelésbe azt is, hogy a vizsgálat során segítsük a képzőt a jobb működésben.
  • Tekintettel megváltozott életünkre a pandémiás helyzetre való tekintettel bevezettük a – választható – kontaktmentes külső értékelést, de a minőségből nem engedünk. Erősebb dokumentumelemzési résszel és rugalmas, kontaktmentes konzultációval segítünk az online térbe beilleszkedő képzőknek, hogy kötelezettségüket teljesítani tudják.