ÍGY ÉRTÉKELÜNK MI – AVAGY A SZAKÉRTŐK TÍPUSAI

Benne vagyunk egy nagy munkában és saját tapasztalatainkat gyűjtjük a szakértői/értékelői munkáról. Ami onnan lehet kimarad azt azért nektek itt közzétennénk, hátha kellemesebben indul a hétfő 🙂 (mindennemű egyezés a valóséggal csak a véletlen műve és elhatárolódunk :D)

külső értékelő szakértő típusai: 
  • Az ellenőr: mindent végignéz, sommás megállapításokat tesz, de a fejlesztési irányokra teljesen vak. Tűpontosan rámutat minden apró hiányosságra, ami a képző tevékenységében gyakorlatilag elhanyagolható nagyságrendben van jelen.
  • A laza: minden rendben és minden probléma egyszerű és lényegtelen. nem értékel, sztorizgat, hiszen a felnőttképzési szerződést a haverok úgyse nézik, mindegy mi van benne, mondjuk ő sem tudja, de nem is érdekes, az ellenőrzés csak egy hosszú ebéd.
  • A mindenmentes: tárgyi tudásának a hiányát a jegyzőkönyv szóról szóra történő felolvasásával és rengeteg értetlenkedési időráfordítással kompenzálja.
  • A kommunikátor: fahangon sorolja a végtelenségig az amúgy nagyon jó megállapításait és meglátásait, de nem megy át az üzenet, sőt leginkább feldühíti (vagy bealtatja) hosszú távon az ügyfelet.
  • Az éhes: az értékelés csúcspontja az összes pogácsa elfogyasztása után a képző felajánlása egy közösen elfogyasztott ebédre. Gyakran látni párban a lazával.
  • A sietős: Bármi is történjen fél kettőkor el kell indulnia, akkor is, ha a vizsgálati anyag felénél sem járnak még, de már úgyis ki lehet következtetni a többit. Általában késik a szemléről.